artiverre https://artiverre.nl glazen grafmonumenten Fri, 01 Nov 2019 11:37:02 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.1 https://artiverre.nl/wp-content/uploads/2020/04/artiverre-favicon.png artiverre https://artiverre.nl 32 32 Milieu bewuste keuze https://artiverre.nl/milieu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=milieu https://artiverre.nl/milieu/#respond Tue, 01 Jan 2019 11:31:15 +0000 http://artiverre.nl/?p=2628 Het bericht Milieu bewuste keuze verscheen eerst op artiverre.

]]>

 Artiverre Glasatelier heeft begin 2019 nieuwe glasovens geïnstalleerd. De oude ovens dateerden uit 2002 en waren qua technologie enigszins verouderd. De afgelopen twee decennia zijn er weer nieuwe technologieën en materialen ontwikkelt die het energieverbruik drastisch reduceren. De warmte elementen zijn veel zuiniger, maar ook de isolatiewaarden van de ovens zijn sterk verbeterd. Het resultaat is minder energieverbruik met hoger rendement. Ook nauwkeurig in te stellen computer sturingsapparatuur maken het stookproces velen malen efficiënter, waardoor het elektriciteitsverbruik verminderd. Er worden nog ovens op de conventionele en dus goedkopere wijze gebouwd, maar met het oog op een toekomst met een beter milieu heeft Artiverre bewust gekozen voor de efficiëntere en zuinigere glasovens.

Het bericht Milieu bewuste keuze verscheen eerst op artiverre.

]]>
https://artiverre.nl/milieu/feed/ 0
Nieuwe apparatuur https://artiverre.nl/nieuwe-machine/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nieuwe-machine https://artiverre.nl/nieuwe-machine/#respond Fri, 07 Dec 2018 10:03:12 +0000 http://artiverre.nl/?p=420 Het bericht Nieuwe apparatuur verscheen eerst op artiverre.

]]>
Artiverre Glasatelier heeft recentelijk geïnvesteerd in speciale apparatuur waarmee ingekleurde letters en cijfers duurzaam in liggend glas aangebracht kunnen worden. Tot op heden was het niet mogelijk om letters of cijfers in kleur aan de bovenzijde van liggend glas aan te brengen. Doordat liggend glas in horizontale positie gemonteerd is, kan het water er moeilijk vanaf lopen. Hierdoor is de vochtbelasting dermate zwaar dat de kleurlaag op termijn niet gegarandeerd kan worden. Kort gezegd: de kleur verdwijnt uit de letters. Na veel onderzoek en testen zijn wij er nu in geslaagd een proces in huis te hebben waarmee deze problemen tot het verleden behoren. De combinatie van speciale apparatuur, specifieke glassoorten en een uitgebalanceerd bewerkingsproces maken het mogelijk de tekens duurzaam aan de bovenzijde van het glas in te sluiten. Deze techniek leent zich vanaf nu uitstekend voor het aanbrengen van bijvoorbeeld een naamsvermelding op een horizontaal gepositioneerde glazen plaquette.

Het bericht Nieuwe apparatuur verscheen eerst op artiverre.

]]>
https://artiverre.nl/nieuwe-machine/feed/ 0
Uitbreiding technieken https://artiverre.nl/nieuwe-glas-techniek/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nieuwe-glas-techniek https://artiverre.nl/nieuwe-glas-techniek/#respond Mon, 07 May 2018 09:28:59 +0000 http://artiverre.nl/?p=405 Het bericht Uitbreiding technieken verscheen eerst op artiverre.

]]>
Artiverre Glasatelier heeft een nieuwe techniek waarmee prachtige ornamenten voor gedenktekens gemaakt kunnen worden. Met op de millimeter nauwkeurige precisie kunnen complexe modellen uit speciaal polymeerglas vormen. Dit glas is zeer sterk en heeft een hoge breuk resistentie. Hierdoor is het ook zeer geschikt om kleinere objecten te maken. De meeste ornamenten worden tegenwoordig van brons gemaakt. Dit traditionele materiaal is prachtig te combineren met natuursteen, echter minder fraai samen met glas. Tot nu toe was met name roestvrijstaal het aangewezen materiaal, waardoor de keuzemogelijkheden beperkt waren. Sinds onze innovatie van het polymeerglas is er veel meer mogelijk. Het uiterlijk van dit polymeerglas komt overeen met het uiterlijk van mineraal glas en daardoor passen deze twee materialen bij elkaar. De ornamenten worden met afstandhouders op de glazen basisplaat gemonteerd. Er is een assortiment samengesteld, maar eigen ontwerpen kunnen veelal ook in deze techniek uitgevoerd worden. Het is een prachtige aanvulling op de reeds bestaande technieken, waardoor er nog meer mogelijk is om het monument naar uw persoonlijke wensen te vertalen.

Het bericht Uitbreiding technieken verscheen eerst op artiverre.

]]>
https://artiverre.nl/nieuwe-glas-techniek/feed/ 0