Glazen grafmonumenten onderhouden

Glazen grafmonumenten worden blootgesteld aan allerlei weersinvloeden. Glas is redelijk ongevoelig voor erosie, maar kan wel verontreinigen. Denk bijvoorbeeld aan groene aanslag, vogelpoep, opgespat zand door regenbuien of aanslag door luchtvervuiling. Het is dan ook raadzaam het glas periodiek te reinigen, zodat het monument mooi blijft. Wij adviseren eerst los zand voorzichtig te verwijderen met een zachte borstel. Vervolgens goed spoelen met overtollig water en daarna met een zachte doek en een sopje van zachte zeep verder schoonmaken. Aansluitend eventuele zeepresten wegspoelen..
Gebruik nooit chemische of schurende reinigingsmiddelen. Residuen van chemisch reinigingsmiddelen zullen in de bodem terecht komen, wat niet goed voor de bodemgesteldheid en het milieu is. Tevens kunnen bepaalde zuren wel het glas aantasten, waardoor er onherstelbare vlekken ontstaan. Schurende reinigingsmiddelen zijn uit den boze, deze kunnen krassen veroorzaken. Gebruik ook nooit een schuurspons, eveneens gevaar voor krassen. Ook alcohol houdende middelen moeten vermeden worden. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld “natte” schoonmaakdoekjes. Dit soort producten bevatten vaak alcohol, wat vooral lijmlagen of foto’s kan aantasten.
Graniet is bijvoorbeeld een vrij onderhoudsvriendelijk materiaal. Marmer of klaksteen is veel gevoeliger . Vaak volstaat schoonmaken met water en een zachte doek. Mocht het monument hiermee niet opknappen dan kunnen er andere middelen ingezet worden. Ook hier weer; gebruik nooit agressieve, schurende of zuurhoudende middelen. Bij twijfel of vragen over het onderhoud van het natuursteen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Wij kunnen speciale reinigingsmiddelen aanbieden.
Bij stenen omrandingen schoonmaken is enig kennis van de materie belangrijk. Voordat een grafmonument gereinigd kan worden is het belangrijk om te weten van welk materiaal het monument gemaakt is. Dit is namelijk bepalend voor de te gebruiken natuursteen reinigingsmiddelen.
Bij sterk verwaarloosde natuurstenen randen moet een monument terug gebracht worden naar de werkplaats. In de werkplaats beschikken wij over de machines om bijvoorbeeld de steen opnieuw te schuren of polijsten. Hiermee kan de oorspronkelijke kleur weer naar boven gehaald worden, waardoor de randen weer als nieuw lijken.

Contact gegevens

Artiverre Glasatelier
Postadres: Eemdijk 
Showroom: Amersfoort
(uitsluitend op afspraak)

Telefoon  06 1325 3119
Email info@artiverre.nl
web www.artiverre.nl

 

CONTACT

 

WILT EEN ADVIESGESPREK ?

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek? Kan ook op zaterdag of in de avonduren. Gebruik dan onderstaande link. Als u even langs wilt komen om inspiratie op te doen verzoeken wij u vriendelijk via onderstaande knop even een afspraak te maken, of gewoon even te bellen.

 

AFSPRAAK MAKEN