BUIGEN & CASTING

ZANDSTRALEN & INKLEUREN

FOTOPRINT & EMAILLEREN

FUSING & SLUMPING

GRAVEREN & ETSEN

UNIEKE TECHNIEKEN VOOR  GLAZEN GRAFMONUMENTEN !

 

Veel kennis over specialistische technieken

Artiverre Glasatelier beschikt over vele technieken, kennis, vaardigheden en vakmanschap. Deze pagina geeft een overzicht van al onze technieken, door op de links te klikken kunt u meer gedetailleerde informatie vinden over specifieke technieken waarmee wij onvergelijkbare glazen grafmonumenten kunnen maken. Het ontstaan van ieder monument begint met het SNIJDEN van het gewenste model uit grote platen basisglas en vervolgens gaan we de randen POLIJSTEN.

Specialist in glas buigen

Het gevormde model leent zich voor talloze bewerkingen. Door verhitting kan glas GEBOGEN OF GESMOLTEN worden tot monumenten met een persoonlijke, haast ondefinieerbare charme. Bij gesmolten glas maken wij een vuurvaste mal die éénmalig gebruikt kan worden voor het specifieke ontwerp. Hierdoor ontstaan unica’s die speciaal gemaakt zijn volgens uw wensen.

Glas duurzaam kleuren door versmelten van emaille

Het glas kan GEKLEURD worden met weerbestendige emailles. Middels ambachtelijke technieken brengen wij de emailles aan op het glas en vervolgens wordt het werkstuk in één van onze glasovens geplaatst. Tijdens een lang stooktraject worden de emailles duurzaam in het glas versmolten. Hierdoor ontstaat het gewenste beeld. Er kan ook met gekleurd antiekglas gewerkt worden. Het ontwerp wordt dan samengesteld uit verschillende delen glas die gegroepeerd in de glasoven geplaatst worden. De losse delen worden GEFUSED onder hoge temperatuur tijdens een langdurige stookproces. De resultaten zijn oogstrelend en wij geven gerust 30 jaar garantie op kleurbehoud. 

Sterke, haast onbreekbare ornamenten van glas

Uit sterk POLYMEERGLAS maken wij vaak ornamenten, bijvoorbeeld een vlinder, kruis of hart. Deze glassoort is sterk en taai, waardoor uitermate geschikt voor vervaardiging van kleine, gedetailleerde objecten. Middels een fraaie afstandhouder of VERLIJMING kunnen de ornamenten op het monument aangebracht worden. U kunt een keuze maken uit onze huiscollectie, maar ook hier zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos en kan iets gecreëerd worden volgens uw specifieke wensen.

Naam duurzaam zandstralen op glas

Teksten en decoraties kunnen op verschillende manieren worden aangebracht, meestal door ZANDSTRALEN. Bij deze techniek wordt onder hoge druk zandstraalmiddel tegen het glas geblazen. Door het aanbrengen van sjablonen ontstaan er letters, cijfers en tekens. Een duurzame techniek, eigenlijk onverslijtbaar. In sommige situaties zijn gekleurde letters gewenst. Met speciale pigmenten of emailles kunnen wij de letters dan INKLEUREN.  Wij beschikken over vele figuraties, van rozen tot vlinders, van kaarsen tot harten. Ook hier zijn de ontwerp mogelijkheden eindeloos en kan iets gecreëerd worden volgens uw specifieke wensen.

Foto’s laseren of etsen op glas

Indien meer gedetailleerde beelden of teksten aangebracht dienen te worden, gebruiken wij GRAVEER OF ETSTECHNIEK. Deze techniek maakt het zelfs mogelijk portretfoto’s op het glas aan te brengen, dan wel kleurloos maar wederom extreem duurzaam. Ieder ingebracht digitaal beeld dient als basis voor de uitvoering, dus hierin is vrijwel alles mogelijk.

Grootformaat kleurenfoto op glazen grafmonument

Voor het aanbrengen van FOTO’S OP GLAS hebben wij maar liefst 4 technieken in huis. De verschillen tussen deze technieken zitten vooral in de kleurintensiteit, de duurzaamheid, de afmetingen en de prijs. Sommige technieken zijn meer geschikt voor grote afmetingen, andere hebben weer levenslange garantie. De afwegingen die hierin gemaakt moeten worden zijn afhankelijk van het ontwerp. Aan de hand van voorbeelden kunnen wij u hierin goed adviseren tijdens een showroombezoek.

Dit maakt glas een onderscheidende drager om het woordeloze te verwoorden.

Glas is een sierlijk en sterk materiaal, bezit unieke optische eigenschappen, laat geen vloeistoffen door en is heel eenvoudig te reinigen. Mede hierdoor is er een toenemende belangstelling voor een brede toepassing van dit opvallende materiaal en dat maakt glas bij uitstek geschikt voor de vervaardiging van gedenktekens. Met geïnspireerd vakmanschap weet Artiverre een onderscheidende uitstraling aan ieder monument te geven.

Contact gegevens

Artiverre Glasatelier
Postadres: Eemdijk 
Showroom: Amersfoort
(uitsluitend op afspraak)

Telefoon  06 1325 3119
Email info@artiverre.nl
web www.artiverre.nl

 

CONTACT

 

WILT EEN ADVIESGESPREK ?

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek? Kan ook op zaterdag of in de avonduren. Gebruik dan onderstaande link. Als u even langs wilt komen om inspiratie op te doen verzoeken wij u vriendelijk via onderstaande knop even een afspraak te maken, of gewoon even te bellen.

 

AFSPRAAK MAKEN