Keuze mogelijkheden accessoires

AIR SHAPE COMPOSIET GLAS

Naast een scala aan bijzondere bewerkingstechnieken bieden wij tevens een collectie accessoires van polymeerglas, waarmee u het monument verder kunt verfraaien. Van harten tot vogels, of van rozen tot relikwieën. Meestal zijn de traditionele grafversieringen van standaard afmetingen, echter bij ons kunt u de grootte van het ornament naar wens bepalen. Wij produceren dit in ons eigen atelier, waardoor flexibele maatvoering mogelijk is. Het ornament wordt middels een afstandhouder op de achterliggende plaat bevestigd. Het kan zijn dat u een klein formaat wenst, waardoor het breekbaar lijkt te worden. Hierin kunnen wij u gerust stellen, want het speciale polymeer glas waaruit de kleurloze ornamenten gemaakt worden is zeer slagvast. Wij hebben een collectie van de meest gangbare ontwerpen samengesteld. Indien gewenst, kunnen wij uw eigen idee of ontwerp in deze techniek uitvoeren.

PDF air shape glas

GLAZEN VLINDERS

Een vlinder staat symbool voor onsterfelijkheid en eeuwigheid. De rups die zich ontvouwt tot vlinder. Door deze symboliek is het niet voor niets een veelgevraagd accessoire voor een grafmonument. Er zijn diverse materialen om vlinders mee te maken, bijvoorbeeld in brons of rvs. Al jaren kunnen wij glazen vlinders maken, echter is het uiterlijk niet zo verfijnd. Door onderzoek en veel  ontwikkeling zijn wij er in geslaagd zeer fraaie vlinders in een zeer gedetailleerde techniek uit te voeren. Naast het natuurgetrouwe uiterlijk zijn de kleuren ook nog eens duurzaam. Deze full colour vlinders maken wij in 3 afmetingen met keuze uit 10 dessins. De speciale glassoort conserveert de kleur. Een levensecht beeld van een mooie vlinder met stabiele kleuren.

PDF kleurvlinders

ZANDSTRAAL FIGURATIES

Nadat u een model uit de collectie heeft geselecteerd, kunt u een keuze maken uit diverse pakketten die een aantal technieken bevatten waarmee het glas bewerkt kan worden. Dat begint bijna altijd met het aanbrengen van de naam en data van de overledene. Middels straal-of graveertechniek wordt dit duurzaam in het glas aangebracht. Het is ook erg mooi om het monument te voorzien van een figuratie in gelijke techniek. Dit kan een figuratie volgens eigen idee zijn of uit onze collectie. U kunt ruim 100 voorbeelden vinden bij de onderstaande link.  Teksten en figuraties kunnen wij diapositief stralen, waarbij de letters helder zijn in een omgeving van gematteerd glas. Dit geeft een extra dimensie aan de glasplaat en de invloed van de achtergrond is daarmee opgeheven.

PDF zandstraal figuraties

ETSEN EN GRAVEREN

Ets-en graveer technieken zijn bij uitstek geschikt om zeer gedetailleerde figuraties duurzaam in the glas aan te brengen. Er is veel mogelijk, zolang er maar een bruikbaar digitaal bestand wordt aangeleverd. Dit kan bijvoorbeeld een portretfoto zijn of een afbeelding van een lievelingsdier. Wij voeren deze technieken in eigen beheer uit, zodat wij zelf de kwaliteit van de aangeleverde bestanden kunnen beoordelen en we daarmee de communicatielijnen kort houden. Ook worden hiermee misverstanden voorkomen en de kwaliteit van het eindresultaat gewaarborgd. Bij zowel ets-als graveertechniek wordt het glas op een gecontroleerde manier beschadigd. Dit is een onomkeerbaar proces, waardoor het beeld duurzaam is  en voor eeuwig in het glas zichtbaar zal blijven. 

PDF detail gravures

Contact gegevens

Showroom adres: 

Nijverheidsweg Noord 57  te Amersfoort 
( bij voorkeur op afspraak )
Telefoon 033-7858646
Email info@artiverre.nl
web www.artiverre.nl

 

CONTACT

 

WILT U ONS BEZOEKEN?

De 400 M2 grote showroom vol met glaskunst en natuursteen is gevestigd aan de Nijverheidsweg Noord 57 te Amersfoort. Een modellentuin met 1500 (ruwe) stenen in Soest. Wilt u langskomen om geheel vrijblijvend inspiratie op te doen? Dat kan ma-vr 9-17.00u en zaterdag tussen 10-15.00 Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Maak dan even een afspraak, zodat wij volledige aandacht en zorg aan uw bezoek kunnen geven.

 

AFSPRAAK MAKEN