PLAATSING

Wij leveren niet alleen goed advies, begeleiding, kwaliteitsmaterialen en vakmanschap, maar ook de juiste service en zorg. Een essentieel punt daarin is de plaatsing van het gedenkteken op de begraafplaats. Eventueel aanwezige beplanting of persoonlijke voorwerpen worden keurig naast het monument gegroepeerd, zodat u naderhand een keuze kunt maken wat wel of niet te bewaren. Wij besteden veel zorg een aandacht aan een vakkundige plaatsing, zodat de rustplaats van uw dierbare een verzorgde indruk geeft tijdens uw eerste bezoek.

 

Nadat de aarde op de ruimte genivelleerd is, wordt het monument bijna waterpas geplaatst. Er zal altijd een kleine hellingshoek aangehouden worden, zodat regenwater makkelijker afwatert. Om onkruidgroei te minimaliseren, wordt bij omrandingen worteldoek onder het grind aangebracht. De staande glazen panelen worden nauwkeurig in roestvrijstalen klemmen gemonteerd, welke op hun beurt op de betonfundatie geklonken zijn. Speciale rubbers tussen het glas en de klemmen zorgen voor een degelijke, vorstbestendige verbinding.

Onze plaatsingsploeg beschikt over ultra moderne apparatuur. Een vrachtwagen waarop het monument veilig vanaf het atelier naar de begraafplaats getransporteerd kan worden. Daaraan gekoppeld een aanhanger met een mobiele kraan die op een tractor gemonteerd zit. Deze krachtige kraan heeft een sterk hefvermogen en de speciale tractor is zeer wendbaar. Hierdoor kunnen wij op een verantwoorde manier op nagenoeg alle plaatsen van een begraafplaats komen, ook met monumenten die een serieus gewicht hebben.

 

Er is altijd kans dat een monument op termijn gaat verzakken. Dit kan door verschillende omstandigheden veroorzaakt worden, onder meer de bodemsamenstelling. Om de kans op verzakking nagenoeg uit te sluiten, is het mogelijk dat wij fundatiepalen onder het monument aanbrengen. Deze palen gaan 1,8 meter diep de grond in en steunen op de vastere grondlaag. Het gewicht van het monument rust nu niet op de losse aarde, maar wordt verdeeld over de vier palen die op hun beurt weer op stabielere ondergrond staan.

 

Contact gegevens

Adres:    Eemdijk 39-A
( GEEN BEZOEKADRES )
Telefoon 033-7858646
Email info@artiverre.nl
web www.artiverre.nl

 

CONTACT

 

WILT U ONS BEZOEKEN?

Wij werken op drie verschillende locaties, ons atelier, de showroom en een modellentuin met 1.500 (ruwe) stenen. Er is geen permanente bezetting aanwezig doordat wij tussen deze locaties rouleren. Als u wilt langskomen dan is het belangrijk dat u zich even aanmeldt. Dit kan ook telefonisch vlak voordat u vertrekt, zolang wij maar weten dat u komt en u naar het juiste adres kunnen verwijzen.  Wij zorgen dan dat er iemand aanwezig is. U kunt geheel vrijblijvend inspiratie opdoen. Eventuele vragen kunnen beantwoord worden. Wilt u ook een vrijblijvend adviesgesprek? Maak dan even een afspraak, dan reserveren wij tijd en krijgt u de aandacht en zorg die u verdient.

 

AFSPRAAK MAKEN