Vragen over glazen grafmonumenten

Veelgestelde vragen:

  • Wat zijn uw openingstijden?

Ik ben tijdens normale kantooruren via de telefoon/email/app bereikbaar. Mijn atelier en showroom bevinden zich op verschillende adressen. De showroom is gevestigd op de Nijverheidsweg Noord 57 te Amersfoort. U kunt op werkdagen (10-17.00 uur) gewoon langsgaan, maar ik spreek de wens uit dat u even aankondigt dat u komt. U kunt mij bereiken via het contactformulier of een mail sturen aan info@artiverre.nl . Wilt u direct vragen beantwoord hebben bel of app dan naar 0613253119 

  • Wat is de levertijd?

De levertijd wordt beïnvloed door de gebruikte materialen en toegepaste technieken. Over het algemeen bedraagt de levertijd z’on 10-12 weken na opdracht. Meestal wordt geadviseerd de grafrust in acht te nemen en de eerste 3 maanden na de uitvaart niets op de rustplaats te plaatsen. Vaak zie ik ook dat u als nabestaande vanuit emotioneel oogpunt meer tijd nodig hebt.

  • Mag ik een eigen ontwerp aandragen?

Heel graag, want juist uw eigen inbreng en informatie over uw dierbare maakt het monument nóg unieker en persoonlijker. U kunt deels of geheel een eigen ontwerp voorstellen en daarbij zal ikl gedegen advies geven om het in verantwoorde en duurzame technieken uit te voeren, zodat het monument zijn schoonheid tot in jaren zal behouden.

  • Lever je grafmonumenten in heel Nederland?

Jazeker en ook daarbuiten. Door heel Nederland en zelfs in Belgie staan Artiverre monumenten.

  • Wat voor een informatie heb je van ons nodig voor het ontwerpen?

Uw persoonlijke verhaal over uw dierbare is van essentieel belang en daarbij zullen een rouwkaart, foto’s of persoonlijke spullen de beeldvorming ondersteunen. Gaandeweg ons kennismakingsgesprek krijg ik dan een gevoel wat voor een technieken en ontwerp bij u past. Ook de naam van de begraafplaats en het grafnummer van de rustplaats heb ik nodig om aansluitend aan ons gesprek te informeren naar de lokale voorschriften.

  • Maak je alles zelf?

Nee, ik vind dat het monument zo mooi en goed mogelijk moet worden. Als iemand anders iets beter kan dan ik dan moet ik het niet zelf doen. Daarom schakel ik voor de uitvoering van het gedenkteken alleen vakmensen in die liefde voor hun vak hebben en met de beste materialen en technieken werken.  Ik focus me vooral op het contact met nabestaanden, het ontwerpen en de begeleiding van de uitvoering. U bent van harte welkom om tussendoor te komen kijken en zoveel vragen te stellen als u wilt. Het maken van de eerste ontwerpen, tot het vervaardigen en plaatsen van de gedenksteen gebeurt in eigen beheer.  Ik ben één van de weinige glasmeesters in Nederland met specialisatie voor glazen grafmonumenten. Naast kennis en ervaring beschik ik ook over veel technieken. Dit alles tezamen maakt dat u  verzekerd bent van een exclusief en hoogwaardig product.

  • Is een glazen grafmonument  kwetsbaar?

Nee, zeker niet. De techniek is al zover dat glas al kogelwerend is. Dat is natuurlijk onzin voor een monument, maar ik kan het glas dermate bewerken dat het zelfs beloopbaar is. Dat doe ik eigenlijk altijd wel voor liggende delen en er is in die 20 jaar dat ik dit werk doe nog nooit een liggende rand of plaat gebroken! Mede hierdoor kan ik goede garantie geven, maar mocht u alle risico’s uit willen sluiten dan bestaat er ook een verzekering die schade dekt.

  • Mogen wij bij de plaatsing aanwezig zijn?

Uiteraard mag u daarbij aanwezig zijn. U mag gewoon er zijn, maar ook kunt u meehelpen het monument op te bouwen. Het is voor u als nabestaande een emotioneel moment en ik zal daarmee zoveel mogelijk rekening houden en u daarin begeleiden