ONZE WERKWIJZE

Het ontwerpen van een uniek grafmonument is een persoonlijk proces, met gevoel van mens tot mens. Hoe gaat dat nou in de praktijk in zijn werk? Op deze pagina proberen wij u hier wat meer inzicht in te geven.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Via telefoon, de website of e-mail maken is er een eerste contact. Aan de telefoon is er al gelegenheid elkaar te spreken over uw situatie. Via de website of email maken wij een afspraak en spreken elkaar tijdens een persoonlijke ontmoeting. Wij luisteren vooral naar uw verhaal, uw mogelijke ideeën of wensen. Wij vertellen u meer over alle mogelijkheden, het glas, de technieken. Samen maken we de eerste stapjes naar een persoonlijk ontwerp.

Verwachtingen

Als het gesprek, het persoonlijke contact, onze werkwijze en de mogelijkheden aan uw verwachtingen voldoen, kunnen we de volgende stapjes maken. Afhankelijk van hetgeen bereikt is in het eerste gesprek, kunnen wij een kosten calculatie maken en met u bespreken. Mocht er nog geen ontwerp gedefinieerd zijn, dan kunnen we een afspraak maken voor een vervolg gesprek en verder samen te werken naar een schets voor een uniek gedenkteken.

Digitaal ontwerp

Als we het eens zijn over het ontwerp en de offerte past bij uw budget, dan dan gaan wij een full colour 2D impressie maken. Hiermee krijgt u een beeld van verhoudingen, kleuren, afmetingen en de lay-out. Er is in deze fase nog alle ruimte om aanpassingen te maken, want het is niets meer als menselijk dat u bij het zien van de impressie toch bepaalde details wilt veranderen.

Akkoord

Pas nadat alles geheel naar wens is, zullen wij een definitieve tekening als opdracht reserveren. Deze tekening zullen wij u, samen met de eerder aangeboden offerte, nog ter goedkeuring voorleggen. Na ontvangst van uw akkoord starten wij met de uitvoering.

Vergunning

Wij nemen contact op met de gemeente en dienen een vergunningsaanvraag in voor het plaatsen van een gedenkteken. Er worden technische tekeningen overlegd en de legeskosten voor de aanvraag aan ons in rekening gebracht. Deze zullen wij na de plaatsing van het monument aan u doorbelasten. Zodra de vergunning verleend is, beginnen wij met de realisatie van het monument.

Uitvoering

Met zorg en toewijding gaan wij beginnen aan de realisatie van het ontwerp. In het algemeen hanteren wij een levertijd van 2 tot 3 maanden. Soms is er de wens om het sneller te realiseren, bijvoorbeeld bij het naderen van een datum of speciale dagen. Afhankelijk van de gekozen technieken en materialen kunnen wij sneller leveren dan 2 maanden, maar dit is iets wat we af kunnen stemmen tijdens onze gesprekken. Soms vragen wij een aanbetaling van 50% bij aanvang van de uitvoering, zodat wij de kosten deels kunnen betalen. Na plaatsing volgt er dan een resterend betalingsverzoek.

Plaatsing

Als het monument klaar is zullen wij u hierover informeren. Om een plaatsingsdag vast te stellen, nemen wij contact op met de beheerder van de begraafplaats. Dit kan vaak pas twee dagen van tevoren, daar er een week van tevoren geen inzicht is in mogelijke uitvaartdiensten. Aansluitend zullen wij u over de exacte dag en het dagdeel informeren.


NAAR  ONS ATELIER EVEN VOORSTELLEN

Contact gegevens

Artiverre Glasatelier
Postadres: Eemdijk 
Showroom: Amersfoort
(uitsluitend op afspraak)

Telefoon  06 1325 3119
Email info@artiverre.nl
web www.artiverre.nl

 

CONTACT

 

WILT EEN ADVIESGESPREK ?

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek? Kan ook op zaterdag of in de avonduren. Gebruik dan onderstaande link. Als u even langs wilt komen om inspiratie op te doen verzoeken wij u vriendelijk via onderstaande knop even een afspraak te maken, of gewoon even te bellen.

 

AFSPRAAK MAKEN