SNIJDEN & SLIJPEN

SNIJDEN & SLIJPEN

SNIJDEN & SLIJPEN

Glas voor grafsteen Snijden

Ieder glasmodel ontstaat pas na het nodige snij-en slijpwerk. Uit grote basisplaten, zogehete jumbo’s van maar liefst 2,25 x 3,3 meter afmetingen, worden kleinere delen gesneden die als basis dienen voor verdere bewerking. Wij werken voornamelijk met 19mm dik glas. Na het snijden en breken zijn de snijkanten nog gevaarlijk scherp. De eerstvolgende stap in het bewerkingsproces is de kantafwerking.

Via de onderstaande link gaat u naar de inspiratie pagina en ziet u diverse monumenten die wij in het verleden hebben gerealiseerd.

Glazen grafsteen Slijpen

De scherpe snijkanten dienen geslepen te worden. Veel water, snelheid en kracht zorgen ervoor dat de basisplaat uitgroeit tot het vooraf ingestelde ontwerp. Na deze bewerkfase heeft het glas mooie, glad geslepen kanten. Indien gewenst, kunnen wij het glas ook “knabbelen”. Een ambachtelijke techniek waardoor het glas een ruw uiterlijk krijgt en het licht op een subtiele wijze in de randen kan schitteren.

Via de onderstaande link gaat u naar de inspiratie pagina en ziet u diverse monumenten die wij in het verleden hebben gerealiseerd.

Telefonisch advies nodig ?


Wij doen ons best om u via onze website van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Toch kunnen wij ons voorstellen dat er vragen ontstaan over alle mogelijkheden, zowel technisch als etshetisch. Vragen over bijvoorbeeld duurzaamheid, combinatiemogelijkheden, breukresistentie of specifieke toepassingen. Onze unieke technieken komen bij veel andere (glas)bedrijven niet eens voor, dus vragen hierover beantwoorden vereist specialistische kennis. Hiervoor bieden wij de mogelijkheid een belafspraak te maken. U kunt gebruik maken van de onderstaande button die naar een pagina verwijst waar u dit verzoek in kunt dienen. U geeft daarbij aan op welke dag en tijdstip u door onze kunstenaar / glasspecialist terug gebeld wilt worden. Hij is in staat alle vragen tot op detail te beantwoorden. U kunt uiteraard ook zelf op gangbare kantoortijden bellen, maar dan kunnen wij niet garanderen dat u hem aan de lijn krijgt.

 

Contact gegevens

Showroom adres:

Nijverheidsweg Noord 57  te Amersfoort 
( bij voorkeur op afspraak )
Telefoon 033-7858646
Email info@artiverre.nl
web www.artiverre.nl

 

CONTACT

 

WILT U ONZE SHOWROOM BEZOEKEN?

Wij exposeren een uitgebreide collectie glasmonumenten een showroom in Amersfoort. Daar kunt u de schoonheid van het glas ervaren, alle technieken zien en tevens vele soorten natuursteen bekijken. Wilt u langskomen om geheel vrijblijvend inspiratie op te doen of advies in te winnen? Dat kan ma-vr overdag tussen 9-17.00u, bij voorkeur op afspraak.  Op zaterdag en in de avond uren is ook mogelijk, echter dan uitsluitend op afspraak. 

 

AFSPRAAK MAKEN