Glazen grafmonumenten

 

Glazen grafmonumenten worden middels ambachtelijk meesterschap gevormd tot persoonlijke gedenktekens waarin de wens van de overledene of nabestaanden centraal staat. Niet zoals traditionele grafstenen in de natuur ontstaan, maar gemaakt door geïnspireerd vakmanschap. De veelzijdigheid van het materiaal en in ons atelier aanwezige kennis en techniekbeheersing maakt het mogelijk nagenoeg alle individuele wensen te vertalen in glas. In samenspraak met de nabestaanden maakt Artiverre een uniek en persoonlijke gedenkteken. Door alle bewerkingen, van ontwerp tot plaatsing, in eigen beheer uit te voeren blijven onze prijzen laag. Dit heeft geresulteerd in onze betaalbare huiscollectie

 

NAAR HUISCOLLECTIE

Artiverre stelt hoge eisen aan de bewerkingen van het glas. Het eerste monument werd in de periode eind jaren negentig geplaatst en daarmee heeft Artiverre een grote technische voorsprong op andere producenten genomen. Hiermee zijn opdrachtgevers verzekerd zijn van een uitstekend eindresultaat, waar wij dan ook uitstekende garantie op geven. Alle bewerkingen vanaf het ontwerp tot en met de plaatsing worden in eigen beheer uitgevoerd en dit garandeert een optimale kwaliteitsbewaking. Artiverre glasatelier is een bedrijf dat beschikt over alle moderne productiemiddelen en het juiste vakmanschap.

Waarom een glazen grafmonument?

Door haar vormen en kleuren geeft vakkundig bewerkt glas een weerspiegeling van gevoelens. Het licht kan erin spelen en geeft telkens een wisselende reflectie. Je kunt ideeën erin verwezenlijken, het woordeloze verwoorden en de ongekende reikwijdte en variëteit in gevoel ontdekken. Glas wat gevormd is door de meesterhand is in staat iets te vertellen zonder het uit te spreken. Dit fraaie materiaal leent zich voor talloze bewerkingen. Door verhitting kan het gebogen of gesmolten worden tot grafmonumenten met een persoonlijke, haast ondefinieerbare charme. Het glas kan gekleurd, verlijmd, vervormd, gehakt, geprint of ingebrand worden. Dit maakt het glas een onderscheidende drager om een verhaal te vertellen zonder woorden te gebruiken. Onze technieken zijn speciaal ontwikkeld voor buiten toepassing en glas is een sterk materiaal, wat het bij uitstek geschikt maakt voor de vervaardiging van glazen grafmonumenten en gedenktekens. Glas is transparant, tastbaar en de ideale drager om herinneringen onuitwisbaar vast te leggen. Al deze kenmerken zijn onze bron van inspiratie en motivatie om in samenspraak met nabestaanden unieke gedenktekens te maken. Wij zijn ervaren vakmensen en weten hoe belangrijk een goede begeleiding en uitvoering is

Voorbeelden glazen grafmonumenten: op maat gemaakt

Glas is een materiaal dat stemmingen en emoties op een heel bijzondere manier kan weergeven. Bescheiden maar sprankelend. Naast onze betaalbare huiscollectie ontwerpen en maken wij tevens glazen grafmonumenten op maat, 100% volgens uw wensen. Hierin is werkelijk alles mogelijk, zolang het volgens ons technisch verantwoord is. Zie de link om voorbeelden van glazen grafmonumenten ter inspiratie te bekijken (foto materiaal met toestemming van de nabestaanden gebruikt, exclusief voor deze website).

Artiverre Glazen grafmonumenten

“transparant, tastbaar en even onuitwisbaar als de herinnering”

 Een grafmonument, grafsteen of gedenkteken symboliseert de nagedachtenis aan de overledene en gevoelens van nabestaanden. Met onze 25 jaar ervaring in dit vak zijn wij in staat dit te vertalen in een uniek ontwerp. Wij garanderen een professioneel resultaat en een vakkundige plaatsing door heel Nederland en België. Een mooi grafmonument bij de rustplaats van uw dierbare, als laatste eerbetoon. Wij hechten er veel waarde aan dat u zich vertrouwd voelt met ons bedrijf en werkwijze, zodat u in ontspannen sfeer uw verhaal kunt vertellen. Wilt u al een beetje kennis maken met ons? Bekijk dan even de video.

NAAR INSPIRATIE FOTO’S

De monumenten en technieken die op deze website staan afgebeeld bieden slechts een beperkte weergave van de mogelijkheden. In onze showroom kunt u meer bekijken en zelf ontdekken over welke charme het bewerkte glas beschikt. Wij plaatsen onze gedenktekens in Nederland, België en grensstreek Duitsland. Onze showroom ligt in het midden van het land, aan de A1 bij Amersfoort. Artiverre verstrekt vrijblijvend informatie over haar producten. Wij besteden graag persoonlijke aandacht aan uw bezoek en adviseren u van te voren een afspraak te maken. Daarmee verzekeren wij u een vakkundige voorlichting en professionele uitvoering.

AFSPRAAK MAKEN

 

Hoe worden glazen grafmonumenten gemaakt?

Een glazen grafmonument wordt gemaakt door gebruikmaking van vele technieken, kennis, vaardigheden en vakmanschap. Om de sterkte en schoonheid van het monument te optimaliseren gebruiken wij uitsluitend topkwaliteit basisglas. Als wij foto’s op het glas toepassen wordt speciaal diamantglas ingezet. Dit is een zeer zuivere glassoort waardoor de kleuren van de foto optimaal uitkomen. Eerst snijden wij het gewenste model uit grote platen basisglas en en vervolgens gaan we de randen polijsten.

Het ontstane model leent zich voor talloze bewerkingen. Door verhitting kan glas gebogen worden tot monumenten met een persoonlijke, haast ondefinieerbare charme. Bij gesmolten glas maken wij een vuurvaste mal die éénmalig gebruikt kan worden voor het specifieke ontwerp. Hierdoor ontstaan unica’s die speciaal gemaakt zijn volgens uw wensen.

Het glas kan gekleurd worden met weersbestendige emailles. Middels ambachtelijke technieken brengen wij de emailles aan op het glas en vervolgens wordt het werkstuk in één van onze glasovens geplaatst. Tijdens een lang stooktraject worden de emailles duurzaam in het glas versmolten. Hierdoor ontstaat het gewenste beeld. Er kan ook met gekleurd antiekglas gewerkt worden. Antiekglas is tot in de kern gekleurd glas en kenmerkt zich door zeer diepe warme kleuren. Het ontwerp wordt dan samengesteld uit verschillende delen glas die gegroepeerd in de glasoven geplaatst worden. De losse delen worden gesmolten onder hoge temperatuur tijdens een langdurige stookproces. De resultaten zijn verbluffend. 

Uit sterk polymeerglas maken wij vaak ornamenten, bijvoorbeeld een vlinder, kruis of hart. Deze glassoort is sterk en taai, waardoor uitermate geschikt voor vervaardiging van kleine, gedetailleerde objecten. Middels een fraaie afstandhouder of verlijming kunnen de ornamenten op het monument aangebracht worden. U kunt een keuze maken uit onze huiscollectie, maar ook hier zijn de ontwerp mogelijkheden eindeloos en kan iets gecreëerd worden volgens uw specifieke wensen.

Teksten en decoraties kunnen op verschillende manieren worden aangebracht, meestal door zandstralen. Bij deze techniek wordt onder hoge druk zandstraalmiddel tegen het glas geblazen. Door het aanbrengen van sjablonen ontstaan er letters, cijfers en tekens. Een duurzame techniek, eigenlijk onverslijtbaar. In sommige situaties zijn gekleurde letters gewenst. Met speciale pigmenten of emailles kunnen wij de letters dan inkleuren.  Wij beschikken over vele figuraties, van rozen tot vlinders, van kaarsen tot harten. Ook hier zijn de ontwerp mogelijkheden eindeloos en kan iets gecreëerd worden volgens uw specifieke wensen.

Indien meer gedetailleerde beelden of teksten aangebracht dienen te worden, gebruiken wij graveer of etstechniek. Deze techniek maakt het zelfs mogelijk portretfoto’s op het glas aan te brengen, dan wel kleurloos maar extreem duurzaam. Ieder ingebracht digitaal beeld dient als basis voor de uitvoering, dus hierin is vrijwel alles mogelijk.

Voor het aanbrengen van foto’s op glas hebben wij maar liefst 4 technieken in huis. De verschillen tussen deze technieken zitten vooral in de kleurintensiteit, de duurzaamheid, de afmetingen en de prijs. Sommige technieken zijn meer geschikt voor grote afmetingen, andere hebben weer levenslange garantie. De afwegingen die hierin gemaakt moeten worden zijn afhankelijk van het ontwerp. Aan de hand van voorbeelden kunnen wij u hierin goed adviseren tijdens een showroombezoek.

Dit maakt glas een onderscheidende drager om het woordeloze te verwoorden.

Glas is een sierlijk en sterk materiaal, bezit unieke optische eigenschappen, laat geen vloeistoffen door en is heel eenvoudig te reinigen. Mede hierdoor is er een toenemende belangstelling voor een brede toepassing van dit opvallende materiaal en dat maakt glas bij uitstek geschikt voor de vervaardiging van gedenktekens. Met geïnspireerd vakmanschap weet Artiverre een onderscheidende uitstraling aan ieder monument te geven.

Contact gegevens

Artiverre Glasatelier
Postadres: Eemdijk 
Showroom: Amersfoort
(uitsluitend op afspraak)

Telefoon  06 1325 3119
Email info@artiverre.nl
web www.artiverre.nl

 

CONTACT

 

WILT EEN ADVIESGESPREK ?

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek? Kan ook op zaterdag of in de avonduren. Gebruik dan onderstaande link. Als u even langs wilt komen om inspiratie op te doen verzoeken wij u vriendelijk via onderstaande knop even een afspraak te maken, of gewoon even te bellen.

 

AFSPRAAK MAKEN