Werkwijze

Werkwijze

Gezien de vele mogelijkheden kan het wellicht wat onoverzichtelijk voor je worden, waardoor er onduidelijkheden en mogelijk keuze stress ontstaat. Uiteraard is dit niet de bedoeling, zeker niet gezien de situatie waarin je zit. Als je vragen hebt kunt je gebruik maken van de chat functie of het online formulier invullen. Ik zal je dan zo goed mogelijk van informatie voorzien. Om mijn werkwijze verder te verduidelijken, geef ik hieronder een kort overzicht van het keuze proces wat we hand in hand doorlopen.

Kennismaking

Tijdens ons eerste contact via de chat, email of telefoon maken wij een afspraak voor een persoonlijke kennismaking in de showroom. Tijdens de ontmoeting krijg ik graag een beeld van uw situatie. Als u bepaalde wensen heeft kunt u die kenbaar maken, ik zal vooral luisteren en adviseren. Ik laat u al mijn mogelijkheden zien, technieken en wellicht gaan we al wat stapjes maken richting een ruwe schets.

Ontwerpfase

De ervaring leert dat tijdens een showroombezoek een voorkeur ontstaat voor bepaalde technieken. Tezamen met specifieke wensen en een persoonlijke klik zal dit leiden naar een eerste ontwerp. Eenmaal thuisgekomen kunnen er andere zienswijzen volgen of vragen ontstaan. Deze kunnen we per telefoon of email verder doornemen .Er kunnen vervolgens meerdere aanpassingen worden gedaan en langzamerhand gaan we richting een definitief ontwerp. Op dit proces zit geen tijdsdruk, het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u nog een keer naar de showroom wilt komen om nog dingen persoonlijk door te nemen. Dat is geen probleem, we gaan voor het optimale resultaat !

Digitale weergave

Als het ontwerp in de eindfase zit en u de opdracht gunt, zal ik een definitieve digitale schaaltekening aanleveren. Daarbij een toelichting op de toegepaste materialen en technieken en zodra u alles gecontroleerd en goed bevonden heeft, ga ik met de uitvoering beginnen.

Uitvoering

In eerste instantie zal ik de vergunningsaanvraag procedure doorlopen. Hiervoor dien ik tekeningen en formulieren aan te leveren bij de gemeente. Na goedkeuring en bevestiging van de vergunning ga ik materialen inkopen, zoals de betonfundatie, emailles, kleurstoffen etc. Met aandacht en toewijding ga ik in mij atelier aan de slag om uw dierbare herinneringen en emoties vorm te geven in het glazen grafmonument. Dit proces duurt gemiddeld 2-3 maanden.

Plaatsing

Als ik het monument klaar heb zal ik contact met u opnemen over de plaatsingsdatum. Ik stel het op prijs u na of tijdens de plaatsing nog even te ontmoeten. Het is een intiem proces van mens tot mens en het is mooi om dat dan ook zo af te sluiten. Mocht u het meer op prijs stellen in besloten kring het monument voor de eerste keer te bezoeken, dan zal ik dat uiteraard respecteren.