VEELGESTELDE VRAGEN

ALLE VRAGEN

Wat is de prijs voor een grafmonument?

Daarin willen wij glashelder zijn en daarom geven wij u op deze website duidelijke prijsinformatie voor de gehele collectie, alle bijpassende accessoires en randen. U krijgt geen onverwachte verrassingen tijdens uw adviesgesprek in de showroom.

Dus ik betaal nooit meer dan die vaste bedragen ?

Vanuit ons hart zouden wij dit graag willen aanbieden, maar dat is bedrijfseconomisch onmogelijk. Indien u accessoires op een groter formaat wilt laten uitvoeren, zijn er hogere materiaal en bewerkingskosten en geldt er een meerprijs. Deze meerprijzen zijn afhankelijk van de gekozen techniek. Neem bijvoorbeeld de kleurenfoto’s; indien u van A5 naar A4 formaat wilt gaan is de meerprijs €. 25,-. Wilt u van A4 naar A3 dan is het €. 35,- extra. Deze prijzen zijn inclusief BTW. De technieken met een moeilijk in te schatten kostprijs, zoals fusing, slumping, buigen en emailleren worden separaat aangeboden op basis van voorcalculatie. Dit komt doordat de vorm, afmeting, energiekosten, het ontwerp en materiaalkeuzes een dermate variabele invloed hebben op de kostprijs.

Hoe kunnen jullie zo goedkoop zijn, is de kwaliteit wel goed?

Wij kunnen zo goedkoop aanbieden doordat wij: eigen atelier hebben en het zelf maken, eigen machines hebben, DTP/vormgeving in huis hebben, dure materialen zelf importeren vanaf de bron. En daarbij worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit, dat ziet u ook terug in onze garantie! Daarnaast hebben wij geen permanente bezetting op onze showroomlocaties, waardoor wij efficiënter kunnen werken

Kan ik ook een monument zonder omranding bestellen?

Als u bijvoorbeeld met natuurlijke materialen de rustplaats wilt markeren, dan kunnen wij alleen het staande monument leveren. U kunt dan ook gewoon gebruik maken van de betaalbare design collectiemodellen, figuraties en materialen.

Kunt u ook een buxushaag planten i.p.v. een rand?

Wij verzorgen geen natuurlijke grafmarkeringen. Indien u dit echt heel graag wilt en het niet zelf kunt uitvoeren, zullen wij u assisteren om het in samenwerking met een hovenier alsnog te realiseren.

Verzorgt u ook onderhoud?

Wij onderhouden de door ons geleverde monumenten niet. De voornaamste reden hiervoor is dat glas bij normaal gebruik nagenoeg geen onderhoud nodig heeft. Als u periodiek het glas reinigt volgens onderhoudsvoorschrift, zal het monument  mooi blijven. Het enige wat op termijn onderhoud zal vragen zijn ingekleurde tekens. De duurzaamheid hiervan is afhankelijk van de plaats en ligging van het monument. Indien de tekens wat vervagen, zal opnieuw inkleuren nodig zijn. Dit kunnen gespecialiseerde partners uitvoeren. Als u kiest voor ingebrande tekens, zal de duurzaamheid vele malen beter zijn. Bij dit proces worden emailles in de glasoven versmolten in de tekens, waardoor een zeer goede hechting plaatsvindt.

Is een Artiverre monument duurzaam?

Glas is extreem duurzaam, de oudste glazen voorwerpen dateren van 5000 jaar voor Christus. Ook de kleuren van fusing glas zijn zeer stabiel, daarom krijgt u daar 25 jaar garantie op. Wij hebben al vele monumenten met fototechniek uitgevoerd. Dat gaat al 15 jaar terug in de tijd, ze zijn nog steeds mooi. Alle montage steunen zijn van rvs. Alleen de beste kwaliteit rvs 316 wordt gebruikt voor omrandingen en ets, zandstraal en laserfiguraties blijven decennia lang goed op het glas.

Zijn Artiverre gedenktekens breekbaar?

Wij werken voornamelijk met 19mm dik glas. Deze kwaliteit glas is sterk en uiterst geschikt voor de vervaardiging van gedenktekens. Als het glas in liggende positie geplaatst wordt, zal het meestal een speciale behandeling krijgen waardoor het 6 keer zo sterk wordt. Hierdoor wordt het glas beloopbaar, dus mocht u een keer tijdens schoonmaakwerk op de omranding gaan staan dan is dat geen probleem. Het speciale behandelingsproces wordt bijvoorbeeld ook toegepast bij de productie van glazen traptreden.

Zijn Artiverre grafmonumenten sterk?

De constructie van het monument bepaald voor een flink deel de sterkte. De combinatie van dik glas, gewapend beton, roestvrijstalen montagematerialen en stevige verbindingen maken het monument robuust met behoud van de fragiele uitstraling van glas. In de 20 jaar dat wij monumenten leveren, hebben wij zelden breuk meegemaakt. Mocht u alle risico’s willen uitsluiten, dan kunt en een speciale verzekering afsluiten die schade als gevolg van vandalisme of molest vergoed.

Wij hebben een foto die ons dierbaar is, kunt u dit verwerken in het ontwerp?

Dat kunnen wij zeker! Wij hebben maar liefst 4 technieken in huis om foto’s op het glas aan te brengen. Dit kan een kleurloze techniek zijn of full color. .

Het is wel van belang dat u een kwalitatief bruikbaar digitaal bestand aanlevert. Daar wij eigen DTP hebben, kunnen wij dit snel beoordelen.

Vragen Artiverre monumenten veel onderhoud?

Dat valt reuze mee. Glas is een inert materiaal en dus extreem goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Of het nou vriest of zomers warm is, of het nou regent of gortdroog is, glazen gedenktekens doorstaan als deze ontberingen. UV licht is dermate agressief dat het de meeste materialen op termijn verkleurd, echter is glas daarin een uitzondering. U hoeft dus niet onderhoud te plegen om de kleuren weer fris te krijgen. Schoonhouden is niet veel moeilijker dan het reinigen van vensterglas in uw woning. Het enige punt van onderhoud zijn met pigment ingekleurde letters, deze vragen na verloop van jaren wel eens onderhoud. U kunt ook kiezen voor ingebrande letters, die zijn stukken duurzamer.

Hoe moet ik het monument schoonmaken?

Als het monument droog is, kunt u eerst overtollig zand met een borstel verwijderen. Aansluitend kunt u met water spoelen en daarna met een vochtige doek het glas verder reinigen. Gebruik nooit agressieve of schurende schoonmaakmiddelen. Een prima oplossing is water in combinatie met een zachte zeep. Vermijd ook reinigingsmiddelen die alcohol bevatten, bijvoorbeeld schoonmaakdoekjes. Kijk ook even op onderhoudstips op onze website.

Mogen wij bij de plaatsing aanwezig zijn?

Uiteraard mag u daarbij aanwezig zijn. U mag gewoon er zijn, maar ook kunt u meehelpen het monument op te bouwen. Eventueel aanwezige kinderen mogen helpen met bijvoorbeeld het aanbrengen van steentjes voor de grafafwerking, of een eigen gemaakte tekening bijzetten. Het is voor u als nabestaande een emotioneel moment en wij zullen daarmee zoveel mogelijk rekening houden en u daarin begeleiden.

Wat valt er allemaal onder garantie?

Artiverre garandeert dat elk monument vrij van gebreken in materialen en vakmanschap is. De garantie geldt gedurende de periode die vermeld wordt in het voor de techniek geldende garantiebeleid. Wanneer een product of techniek niet conform deze garantie werkt, dan zorgt Artiverre voor een gratis vervangend exemplaar van het gebrekkige product met inachtneming van het toepasselijke garantiebeleid en de voorwaarden van de beperkte garantie die in de uitgebreide voorwaarden omschreven staan.

Kan ik het glasmonument verzekeren?

Wij hebben een partner die speciale verzekeringen aanbiedt voor glazen grafmonumenten. Indien wij als tussenschakel optreden, kan het monument door wet en regelgeving slechts voor een periode van 5 jaar verzekerd worden. Indien u de polis rechtstreeks bij deze maatschappij afsluit, kan de verzekering voor 10 jaar lang geldig zijn. Wij faciliteren in de totstandkoming van het contact tussen u en de maatschappij, zodat u vervolgens rechtstreek de polis kunt afsluiten. De verzekering kent een uitgebreide dekking en de premie is éénmalig bij het afsluiten van de polis.

Wat kunt u doen bij eventuele schade?

Wij zullen u dan vragen om foto’s op te sturen. Aan de hand van de foto’s maken wij een diagnose en zullen contact met u opnemen. Artiverre zal de technische oplossing van problemen faciliteren. De wijze van afwikkeling van de schade hangt mede af van de toedracht, aard en oorzaak. Indien de schade niet onder garantie valt, zal er aanspraak gemaakt kunnen worden op een eventueel afgesloten verzekering.

Wat is de levertijd van een monument?

De levertijd van een monument is afhankelijk van de gekozen materialen.  Vaak is een wat langere levertijd van 10 weken geen probleem, maar mocht u het monument snel gerealiseerd willen zien, dan kunnen wij binnen 3-4 weken leveren. Dit kunnen wij doordat wij alle glasbewerkingen in eigen beheer doen en onze samenwerkingspartner volledig ingericht is op het bewerken van natuursteen.

Ik wil het model groter/kleiner uitgevoerd hebben, kan dat?

Alle modellen uit de collectie zijn voorradig op een hoogtemaat van 85cm. Deze maat is bewust gekozen, daar op de meeste begraafplaatsen niet hoger als 1 meter geplaatst mag worden.  Indien het model in de aarde geplaatst wordt, zal er ongeveer 5 cm aan het oog ontrokken worden. Als dat niet wenselijk is, kan het model proportioneel verschaalt worden. Deze extra bewerking moeten wij dan ook uitvoeren en hiervoor rekenen wij een kleine meerprijs van €. 75,- per model. De maximale hoogtemaat is 100cm.

Kunt u nog dikker glas leveren?

Er is standaard glas in 24mm dikte te krijgen. Wij werken daar amper mee vanwege de prijs. Het is bijna 4x zo duur als 19mm glas, dus haast onbetaalbaar. Indien u het echt heel graag wilt dan zullen wij u uiteraard daarmee helpen, want ook hier weer: uw wensen staan centraal.

Zijn uw glasmonumenten bestand tegen vorst?

Ruim 20 jaar levern wij glazen grafmonumenten die door heel Nederland in de meest uiteenlopende situaties geplaatst zijn. Ook hebben al deze monumenten strenge tot zeer strenge vorstperiode schadevrij doorlopen. Wij adviseren u wel voorzichtig te zijn met brandende kaarsen in de buurt van het glas tijdens vorst, daar wij weten dat er thermische spanningen boven bepaalde temperatuursverschillen tussen het materiaal en de omgevingstemperatuur kunnen ontstaan.  

Veel aanbieders rekenen meerprijzen, doet u dat ook?

De omrandingen zijn gebaseerd op een afmeting van 180x80cm, indien van deze maat afgeweken moet worden dan berekenen wij een kleine meerprijs. De aangeboden accessoires binnen de uitbreidingspakketten zijn gebaseerd op een A5 formaat. Als u het accessoire groter wilt uitvoeren, dan betaald uw wat extra kosten. De prijsopbouw verschilt per techniek, maar neem bijvoorbeeld de kleurenfoto’s; indien u van A5 naar A4 formaat wilt gaan is de meerprijs €. 25,-. Wilt u van A4 naar A3 dan is het €. 35,- extra. Deze prijzen zijn inclusief BTW.

Levert u ook stenen monumenten?

Artiverre heeft een nauwe samenwerking met een modern natuursteenbedrijf. Dit familiebedrijf, met meer dan 100 jaar historie en ervaring, heeft de meest uiteenlopende mogelijkheden voor natuursteen. Indien u liever een monument heeft waar natuursteen het belangrijkste materiaal is, dan kunnen wij u in samenspraak met onze partner van volledig advies voorzien. Ook hebben wij de belangrijkste natuursteen importeur van Nederland in de buurt, waar een showtuin is met een permanente opstelling van maar liefst 1500 stenen te zien is.

Staat je vraag er niet bij?

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op!

 

 

CONTACT