VEELGESTELDE VRAGEN

ALLE VRAGEN

Wat is de prijs voor een glazen grafmonument?

De kosten zijn afhankelijk van materiaal, techniek en arbeid. Wij hebben een mooie huiscollectie modellen die leverbaar zijn tegen een vaste lage prijs vanaf €.2.165- . Er is ruim keuze uit 30 enkelvoudige ontwerpen en 90 dubbele. Hierbij keuze uit cortenstaal, RVS of natuursteen uit de HUISCOLLECTIE. Alle omrandingen worden gedragen door extra dik gewapend beton.

Waar kan ik uw showroom bezoeken?

Mijn atelier bevindt zich in Eemdijk. Hier ben ik een aanzienlijk deel van mijn tijd aanwezig. De showroom is in Amersfoort gevestigd en niet permanent bemand doordat ik niet op twee plaatsen tegelijk aanwezig kan zijn. Vandaar het verzoek even van te voren een afspraak te maken. Dit kan telefonisch (0613253119) of via het AFSPRAAK formulier op deze website.

Maakt u alles zelf ?

Het is een persoonlijk en betrokken proces en in mijn optiek moet de ontwerper tevens de uitvoerder zijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om alles in eigen beheer te doen. Ik bspreek samen met u het ontwerp, maak tekeningen en visualiseer het op de computer, trek mijn overall aan en stap in mijn atelier en weet tot op detail wat voor u belangrijk is. Diepgaande kennis van glas en kilometers ervaring garanderen het beste advies. Geen kans op communicatie stoornis tussen verschillende partijen, zoals wederverkopers, en puur ambachtelijk, betrokken werk. Ik beschik over moderne glasovens, zandstraal, graveer en ets apparatuur, snij, breek en knabbel gereedschappen, precisie graveer stiften, sjabloneer apparaten, glasboormachines, etc. Toch zijn de grootste gereedschappen mijn compassie, kennis, ervaring en twee rechter handen.

Er zijn zoveel aanbieders, waarom zal ik voor Artiverre kiezen?

Op het internet zijn inderdaad zeer veel aanbieders te vinden, maar slechts een handvol die het ook daadwerkelijk zelf maken. Ons atelier maakt alles zelf en koopt u dus bij de bron. Daarmee zijn wij goedkoper, maar naast dit financiële voordeel, bent u ook verzekerd van het beste advies. Bij ons praat u met een zeer ervaren glasmeester, die denkt in glas, die de grenzen kent en daarmee een perfecte vertaalslag kan maken. U krijgt de zekerheid dat wij een technsich verantwoord en mooi monument zullen leveren wat tot in lengte van dagen de schoonheid zal behouden.

Komen er achteraf nog (onverwachte) kosten ?
Als het ontwerp bepaald is, kan ik een calculatie maken. Op basis van deze calculatie geef ik u een offerte met een definitieve prijs, inclusief de vergunningsaanvraag en plaatsing. Mocht er onverhoopt iets mis gaan tijdens het arbeidsproces, dan is dat risico voor mij. U krijgt dus niet te maken met “verborgen” kosten of onverwachte verassingen achteraf.
Plaatst u door geheel Nederland ?

Wij plaatsen door geheel Nederland en Belgie. Voorafgaand aan de plaatsing nemen wij contact op met de gemeente. Op basis van de verordeningen kennen wij dan de locale voorschriften, zodat de vergunningsaanvraag probleemloos zal verlopen. De prijzen van de huiscollectie zijn inclusief de plaatsing in een regio 25km rondom Amersfoort. Daarbuiten zijn wij genoodzaakt extra kosten te berekenen voor reistijd en brandstof.

Kan ik ook een monument zonder omranding bestellen?

Als u bijvoorbeeld met natuurlijke materialen de rustplaats wilt markeren, dan kunnen wij alleen het staande monument leveren. U kunt dan ook gewoon gebruik maken van de betaalbare design collectiemodellen, figuraties en materialen.

Kunt u ook een buxushaag planten i.p.v. een rand?

Wij verzorgen geen natuurlijke grafmarkeringen. Indien u dit echt heel graag wilt en het niet zelf kunt uitvoeren, zullen wij u assisteren om het in samenwerking met een hovenier alsnog te realiseren.

Verzorgt u ook onderhoud?

Glas heeft bij normaal gebruik nagenoeg geen onderhoud nodig. Als u periodiek het glas reinigt volgens onderhoudsvoorschrift, zal het monument  mooi blijven. Het enige wat op termijn onderhoud zal vragen zijn ingekleurde tekens. De duurzaamheid hiervan is afhankelijk van de plaats en ligging van het monument. Indien de tekens wat vervagen, zal opnieuw inkleuren nodig zijn. Dit kunnen gespecialiseerde partners uitvoeren. Als u kiest voor ingebrande tekens, zal de duurzaamheid vele malen beter zijn. Bij dit proces worden emailles in de glasoven versmolten in de tekens, waardoor een zeer goede hechting plaatsvindt.

Is een Artiverre monument duurzaam?

Glas is extreem duurzaam, de oudste glazen voorwerpen dateren van 5000 jaar voor Christus. Ook de kleuren van fusing glas zijn zeer stabiel, daarom krijgt u daar 25 jaar garantie op. Wij hebben al vele monumenten met fototechniek uitgevoerd. Dat gaat al 15 jaar terug in de tijd, ze zijn nog steeds mooi. Alle montage steunen zijn van rvs. Alleen de beste kwaliteit rvs 316 wordt gebruikt voor omrandingen en ets, zandstraal en laserfiguraties blijven decennia lang goed op het glas.

Zijn Artiverre gedenktekens breekbaar?

Wij werken voornamelijk met 19mm dik glas. Deze kwaliteit glas is sterk en uiterst geschikt voor de vervaardiging van gedenktekens. Als het glas in liggende positie geplaatst wordt, zal het meestal een speciale behandeling krijgen waardoor het 6 keer zo sterk wordt. Hierdoor wordt het glas beloopbaar, dus mocht u een keer tijdens schoonmaakwerk op de omranding gaan staan dan is dat geen probleem. Het speciale behandelingsproces wordt bijvoorbeeld ook toegepast bij de productie van glazen traptreden.

Zijn Artiverre grafmonumenten sterk?

De constructie van het monument bepaald voor een flink deel de sterkte. De combinatie van dik glas, gewapend beton, roestvrijstalen montagematerialen en stevige verbindingen maken het monument robuust met behoud van de fragiele uitstraling van glas. In de 20 jaar dat wij monumenten leveren, hebben wij zelden breuk meegemaakt. Mocht u alle risico’s willen uitsluiten, dan kunt en een speciale verzekering afsluiten die schade als gevolg van vandalisme of molest vergoed.

Wij hebben een foto die ons dierbaar is, kunt u dit verwerken in het ontwerp?

Dat kunnen wij zeker! Wij hebben maar liefst 4 technieken in huis om foto’s op het glas aan te brengen. Dit kan een kleurloze techniek zijn of full color. .

Het is wel van belang dat u een kwalitatief bruikbaar digitaal bestand aanlevert. Daar wij eigen DTP hebben, kunnen wij dit snel beoordelen.

Vragen Artiverre monumenten veel onderhoud?

Dat valt reuze mee. Glas is een inert materiaal en dus extreem goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Of het nou vriest of zomers warm is, of het nou regent of gortdroog is, glazen gedenktekens doorstaan als deze ontberingen. UV licht is dermate agressief dat het de meeste materialen op termijn verkleurd, echter is glas daarin een uitzondering. U hoeft dus niet onderhoud te plegen om de kleuren weer fris te krijgen. Schoonhouden is niet veel moeilijker dan het reinigen van vensterglas in uw woning. Het enige punt van onderhoud zijn met pigment ingekleurde letters, deze vragen na verloop van jaren wel eens onderhoud. U kunt ook kiezen voor ingebrande letters, die zijn stukken duurzamer.

Hoe moet ik het monument schoonmaken?

Als het monument droog is, kunt u eerst overtollig zand met een borstel verwijderen. Aansluitend kunt u met water spoelen en daarna met een vochtige doek het glas verder reinigen. Gebruik nooit agressieve of schurende schoonmaakmiddelen. Een prima oplossing is water in combinatie met een zachte zeep. Vermijd ook reinigingsmiddelen die alcohol bevatten, bijvoorbeeld schoonmaakdoekjes. Kijk ook even op onderhoudstips op onze website.

Moet ik iets meenemen naar het eerste gesprek?
Voor een beeldvorming is het verhaal over uw dierbare erg belangrijk, maar ook persoonlijke voorwerpen, een foto of de rouwkaart. Als u graag iets in het ontwerp verwerkt wilt zien, twijfel of denk dan niet “dat kan vast niet” maar neem het mee. Ik heb bijvoorbeeld zelfgemaakte schilderijen in het glas nagemaakt, maar ook wel eens een arm tatoeage in het glas vertaald. Vanuit praktisch oogpunt is het wenselijk dat u de naam van de begraafplaats en het grafnummer meeneemt.
Wat valt er allemaal onder garantie?

Artiverre garandeert dat elk monument vrij van gebreken in materialen en vakmanschap is. De garantie geldt gedurende de periode die vermeld wordt in het voor de techniek geldende garantiebeleid. Wanneer een product of techniek niet conform deze garantie werkt, dan zorgt Artiverre voor een gratis vervangend exemplaar van het gebrekkige product met inachtneming van het toepasselijke garantiebeleid en de voorwaarden van de beperkte garantie die in de uitgebreide voorwaarden omschreven staan.

Kan ik het glasmonument verzekeren?

Wij hebben een partner die speciale verzekeringen aanbiedt voor glazen grafmonumenten. Indien wij als tussenschakel optreden, kan het monument door wet en regelgeving slechts voor een periode van 5 jaar verzekerd worden. Indien u de polis rechtstreeks bij deze maatschappij afsluit, kan de verzekering voor 10 jaar lang geldig zijn. Wij faciliteren in de totstandkoming van het contact tussen u en de maatschappij, zodat u vervolgens rechtstreek de polis kunt afsluiten. De verzekering kent een uitgebreide dekking en de premie is éénmalig bij het afsluiten van de polis.

Wat is de levertijd van een monument?

De levertijd van een monument is afhankelijk van de gekozen materialen.  Vaak is een wat langere levertijd van 10 weken geen probleem, maar mocht u het monument snel gerealiseerd willen zien, dan kunnen wij binnen 3-4 weken leveren. Dit kunnen wij doordat wij alle glasbewerkingen in eigen beheer doen en onze samenwerkingspartner volledig ingericht is op het bewerken van natuursteen.

Zijn uw glasmonumenten bestand tegen vorst?

Ruim 20 jaar levern wij glazen grafmonumenten die door heel Nederland in de meest uiteenlopende situaties geplaatst zijn. Ook hebben al deze monumenten strenge tot zeer strenge vorstperiode schadevrij doorlopen. Wij adviseren u wel voorzichtig te zijn met brandende kaarsen in de buurt van het glas tijdens vorst, daar wij weten dat er thermische spanningen boven bepaalde temperatuursverschillen tussen het materiaal en de omgevingstemperatuur kunnen ontstaan.  

Levert u ook stenen monumenten?

Artiverre heeft een nauwe samenwerking met een modern natuursteenbedrijf. Dit familiebedrijf, met meer dan 100 jaar historie en ervaring, heeft de meest uiteenlopende mogelijkheden voor natuursteen. Indien u liever een monument heeft waar natuursteen het belangrijkste materiaal is, dan kunnen wij u in samenspraak met onze partner van volledig advies voorzien. Ook hebben wij de belangrijkste natuursteen importeur van Nederland in de buurt, waar een showtuin is met een permanente opstelling van maar liefst 1500 stenen te zien is.

Staat je vraag er niet bij?

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op!

 

 

CONTACT