kunstwerk baarn

Tijdens de feestelijke opening van het pand werd tevens het glaskunstwerk onthuld. Hiervoor was de wethouder van de gemeente Baarn aanwezig en gaf een indrukwekkende speech over de historie van het pand. Daarna volgde een bevlogen toespraak van de architect, wat met name ging over de totstandkoming van alle processen. Aansluitend gaven wij een lezing over het kunstwerk en het gedachtengoed daarachter. Er zijn meerdere ontwerp voorstellen toegelicht en een toelichting op het ontwerp waar definitief voor gekozen is.

Een typerend beeld van Baarn zijn de prachtige lanen die omhuld worden door statige eiken. Hierop is het kunstwerk geïnspireerd. Het is een moderne en abstracte weergave waarbij veel kleur is gebruikt en met een knipoog naar het digitale tijdperk waarin we leven. Door een doordachte vlak-en kleurverdeling zit er veel diepte in het glas waardoor er een driedimensionaal effect ontstaan

Het kunstwerk heeft een afmeting van 2,2 meter hoog bij 1,4 meter breed. Het is door het Artiverre team vakkundig tussen twee ruiten in de achtergevel geplaatst en staat vrij in de ruimte zonder omlijsting.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *